Inhoudstafel

Vind makkelijk uw lievelingsartikels terug, deze die u ontgaan zijn, volgens rubriek of volgens wijnlanden en wijnstreken.
In één klik, waar u zich ook bevindt, sluit u aan bij de Wijnwereld van In Vino Veritas.
Veel leesplezier!

Rubrieken

OPINIE

edito

Voorwoord

Over woorden en aroma’s
Bordeaux Primeurs: waarom we dringend moeten wachten
Wijndiversiteit kan beter in Belgische supermarktketens
Clichés en andere dooddoeners …
Accijns : tussen twee stoelen (het vervolg)
Appellations d’Originalité Prohibée
Liberalisering op z’n Frans
De tweede Slag bij Waterloo
Terroir(s) van Champagne
En de Beste Witte Wijn ter Wereld is …
Nieuwe Wereld, Oude Wereld
De Experten, Seizoen 22
Full Digital Jacket

Barst!

Tijdloze Grand Cru
Anjou blanc binnenkort ook ‘premier cru’?
La Déchirée – de cuvée!
Boli-vinos
Glyfosaat: vervolg van het feuilleton
Goede wijn en flutwijn
Prosecco, brut of brutaal ?
ABSOLUTELY ….
Revolution wines
Wijnen quoteren … of niet ?

Humor

Open brief aan liefhebbers van het betere glas wijn
Wanneer Le Soir wijn en sterke dranken mixt
Bordeaux Primeurs, twintig jaar later
Pyjama, een prettig gestoorde mencia
Magnum, enz
Aprilvis
biodynamite

Focus

Dossier IVV  

Saint-Joseph, appellation in beweging
Cornas, de meest zuidelijke 
Anteprime Toscana 2018: onze selectie
VieVinum, tweejaarlijkse afspraak met Oostenrijkse…
Terroir en Millésime in Roussillon 2018
Provençaalse rosé uit het topgamma
Cariñena, een schat in een stenen doosje
Pure marsanne in de spotlights
Special rosé 2018 – deel drie
Fitou: 70 jaar en nog een hele toekomst voor zich!…
Limoux, de stille witte wijnen
Special rosé 2018 – deel twee
Special rosé 2018
Sancerre rosé
Traject van wijnen zonder zwavel
Bezoek aan Millésime Bio 2018
Madera van Barbeito : de traditie afgestoft
Sangiovese, si – ma di Romagna !
Cairanne, de Cru

Climats, een nieuwe impuls voor Moulin-à-Vent ?
Champagne, bubbels en wijnen
Rode Sancerre
Villages en Crus van de Roussillon : een smakelijke…
Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 7
Oogstmachines : pro, contra en onuitgesproken

Eindelijk erkenning voor Pic Saint-Loup!
De nieuwe ambitie van Fitou
Bourgueil of de echte persoonlijkheid van cabernet…
Terroirs et Millésimes in Languedoc
Sweet Bordeaux

Bordeaux jaargang 2016: totaal onverwacht!

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 6
Bordeaux crus classés 2014: verrassing … want smakelijk!
Verbazingwekkende Vins Doux Naturels uit Roussillon

MILLESIME BIO 2017: 10 nieuwigheden in 10 favoriete…

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 5

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 4
Crémant d’Alsace viert zijn 40e verjaardag !
Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 3
CRU FAUGERES in 2013 en 2014
Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 2

Verlekkerd op Beaujolais … Of de kunst om van…

De Gallo Nero kraaide voor de 300ste keer

S van Steiermark, S van Sauvignon

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 1

Bordeaux: een waanzinnige lente

Rosé voor een dag, rosé voor altijd

Roussillon terug in België!
Hartendieven op het Salon van loirewijnen 2016

Rhône : deel 3 van de Villages met een “Indication…
België en Wijn (episode 5)
Rasteau volgens de bodem
Manseng, nobele kwaliteit van de Gascogne
Millésime Bio, wijnbeurs in opmars
België en Wijn (episode 4)
Picpoul de Pinet, of de frisheid van het zuiden
België en wijn (Episode 3)
België en wijn (Episode 2)
BEST OF 2015 …

Benchmarking IVV: Pouilly-Fumé 2014
België en wijn
Bubble Kings …

Côtes du Rhône Villages (deel 2)

Vignes Buissonnières in Pic Saint Loup
Chianti Classico: ( R)evolutie
SPECIAL LANGUEDOC : Op de weg naar Pézenas….
100 Minervois op de proeftafel
Taurasi: een bijzondere rode wijn uit Campanië
Côtes du Rhône Villages met Aanduiding (1e deel)
Anteprime di Toscana 2015
Primeurs Bordeaux 2014 – Part 1/2/3/4/5
Wat is Douro?

Op reis met IVV

Vier mooie wijnen, getekend Bougrier
Elzas : 3 Grands Crus van dichterbij bekeken
Vijf keer rood van de Savoie
Domaine Burckel-Jung
Languedoc: 10 jaar terug in de tijd
Taurasi, een update
Het nieuwe reilen en zeilen van Muscadet
Terroir en Millésime Loire 2018, van Nantes naar Tours
De pinot noir van Gian-Battista is top!
Reis door terroirs van Languedoc
Jasnières, droog gevinifieerd
Itata in Chili, wijnstreek met traditie
Podere Forte, Super Tuscan new style
Col Fondo, per favore !
Wijntrip in Roussillon, deel 2
Oostenrijk tegenover de rest van de wereld
Wijntrip in Roussillon – eerste deel
Hoe gaat het met Seyssuel ?
Spier : engagement, duurzaamheid en empathie
Cahors : komaan, op naar het plateau!
Trentino, waar Noord en Zuid mekaar ontmoeten
Argentinië breidt zijn herkomstbenamingen uit  
Gavalas Winery, Santorini
Languedoc Sommières, kort en bondig
Zwitserse witte topwijn : Clos du Rocher
Muscats van de Languedoc, een selectie

Wijnwandelingen in Spanje, deel 3 : Dominio de Cair
Abymes & Apremont
Wijnwandelingen in Spanje, deel 2 : Val de Vid &…
Calera, uitzonderlijke Californische wijnen
Les Baux-de-Provence
Wijnwandelingen in Spanje, deel 1 : Abadía Retuerta

Clairette du Languedoc : een klaardere kijk

SOUTH WEST WHITE WINE TOUR

Anteprime Toscana 2017: Benieuwd naar 2016 maar vooral…

Maranges en Santenay

Mendez Moya Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

Sagrantino di Montefalco 2013, jongste update

Pere Ventura: meer dan alleen cava!

Enkele parels van Peloponnesos

Voor u getest: prosecco uit de supermarkt

Crémants de Savoie, jaar 1

Meneer en mevrouw di Manduria hebben een zoon: Primitivo

Pic Saint Loup door het INAO erkend als Appellation…

Favoriete wijnen tijdens Vievinum 2016

Montagny, dat is wit en wit alleen!

Tenuta La Novella …

Patriarche 2.0.

Over de grenzen heen
Heeft Sagrantino di Montefalco toekomst ?
Crus van de Muscadet : 3 favoriete wijnen

Hecht & Bannier : ode aan het Franse zuiden
Le Faîte : top, toppunt, het hoogste punt …
Ardèche of het andere land van viognier
Genieten oftewel Dolce Farnese
De hoop van Cahors

AOP Savennières : ze zijn met z’n drieën en hebben…
Rhônevallei, rood dat ons aanspreekt
Ode aan Saint-Pourçain en zijn tressallier!
De wijngaard van Kreta
Tavel 2014
De onbekende wijngaard van Macedonië
De AOP ( Coteaux du ) Languedoc viert 30 jaar !
Elzas en pinot noir
Fraaie wijnen op het salon van Angers
ROUGE PROVENCE of druiven van solidariteit
Bandol, de Pauillac van Provence
Torres Chile, onze selectie
Hernieuwing aan de Corsicaanse oostkust
Heerlijke momenten in Saumur-Champigny
Pierrefeu eindelijk erkend!

Lievelingswijnen

Riesling en Sylvaner van Muré, heerlijk subtiel 
Een rosé voor het najaar
Een nieuwe Morgon … Climat Grands Cras
Houten vat versus terracotta bij La Cabotte
Pineau d’Aunis en petit manseng
Vijf primeurs van Beaucastel
Van Pic Saint Loup tot Collioure
Wit van de zuidelijke Rhône
En nu, muziek : Savoie en Rhône !
Een ‘vin gris’ uit de Vendômois en bubbels van Anjou
Een champagne van de Aube en een marselan van de Alpilles
Twee rieslings, getekend Muré
Fania en Immensum: wit uit Sicilië en rood uit Puglia
Maison Klipfel-Lorentz
Vier Ott*-wijnen
Feinherb van de Moezel en Passito van Pantelleria
Drie totaal verschillende bourgognes
Eerbetoon aan Languedoc : JL Denois & Domaine…
Een familiaal huis uit Champagne: Lombard
Cahors Extra Libre, Le Cèdre of Le Château ?
Alma Cersius : ‘Diegene die zich het beste aanpast,…
Vidal-Fleury: de kracht van geduld
Diversiteit van Spaanse wijnen: Montsant & Ribera…
Een strakke Montlouis en een aantrekkelijke Bordeaux
Chardigny, een voet in Bourgogne en een in Beaujolais
Een Languedoc en een Pays d’Oc
Xeres van Gutiérrez Colosía op tafel.
Een Riesling van het kasteel en een Elixir van Pays…
Generación en Montonale
Fitou en Vin de France
Een Fitou voor de vrienden en een Cabardès voor de…
Een chardonnay van Aragón en een rosé van Entre-deux-Mers
Nord en LA, twee cuvées Terroirs d’Exception van Cave de Tain
Esplendor Vardon Kennett en Marcel Cabelier
Muscadet en Coteaux d’Aix
2 Toro of niets !
2 Entre 2 Mers: Fontenille en Haut-Rian
Altano Branco & Tinto by Symington
Domaine Les Serrals in Faugères en Pinot Gris d’Alsace…
Muscat d’Alsace, droog of halfzoet ?

Pointilliste Orange en Icewine

Perles Grises uit Vendômois en Amour uit Faugères

Brouilly Domaine des Poutoux en Coteaux du Vendômois

Crémant de Bourgogne van Piron en uit Arbois van Rolet

Een handvol rode en witte bourgognes
Domaine Pierre Clavel: vier keer raak !
Champagne Jean Arnoult
Ksara uit Libanon en Monastrell van Jumilla
Guette Soleil te Chablis en Cascaille van Pierre Clavel
Saint-Aubin en Côtes de Bourg
Sèvre et Maine en Ardèche: ten onrechte miskend!
Saint-Émilion Grand Cru en Rasteau Prestige
Louis Tête & Château de Jaume: Beaujolais &…
Res Fortes, wijnen van een jonge globetrotter
Chénas Quartz en Gros Plant du Pays Nantais
Arbois van Rolet, Blanc de Noir van Ackerman
Souleillan, ‘zonsopgang’, Côtes du Lot &…
L’Intense en Fine Fleur, twee mooie witte wijnen…
REEKS « LES ANIMALS » !
Pineau d’Aunis in roséversie
Domaine Santa Duc en Domaine des Lauriers
Fontenille Entre-deux-Mers – Vouvray Brut Cuvée…
La Baronne en de Révérend
Anne de Joyeuse, Limoux
Révelette en La Font des Ormes
2 Wijnen uit “Sud-Ouest” van Lionel Osmin
Mijn wijndomeinen in Canada …
Lievelingswijnen : Mas Amiel, oxidatieve verbuiging
Lievelingswijnen : Ortas uit Rasteau en Gran Malbec…
Lievelingswijnen : Domaine La Traversée – Laurens…
Lievelingswijnen: « La Coquine » – Sessantuno
Lievelingswijnen: Château Argentiès – Domaine…
Lievelingswijnen : Château Grand Mayne – Chinon…
Lievelingswijnen : Conte des Floris – PUR Revelette
BEST OF 2015 …
Lievelingswijnen : Château Argentiès – Bodega…
Lievelingswijnen : 1er Cru Rozas – Les Clapas
Lievelingswijnen: Domaine Clavel
Lievelingswijnen : Domaine Fougeray de Beauclair
Lievelingswijnen : Brusset – Vign. Mont Ventoux
Lievelingswijnen : Couly Dutheil – Paul Blanck
Lievelingswijnen : Crimson Pinot Noir – Cascaille…
Lievelingswijnen : Colinas – Martin Freixa
Lievelingswijnen : Judith Beck – Casa Lapostolle
Lievelingswijnen: 4 rosés
Lievelingswijnen: Pena – Santa Inés
Lievelingswijnen: Miraval, in rosé en in wit
Lievelingswijnen/Bubbles : Galoupet – Fontenille
Lievelingswijnen/Bubbles : Hola Cava – Lamé…
Goed gehydrateerd de hitte tegemoet !
Lievelingswijnen/Bubbles: Sant Armettu – Secrets…
Lievelingswijnen/Bubbles : Puyguéraud – Cantarelles
Lievelingswijnen/Bubbles : Tour Haut-Caussan –…
Lievelingswijnen/Bubbles : Charles Smith – Château…
Lievelingswijnen IVV : Divem – Mathiflo
Lievelingswijnen IVV : Garzon – Domaine des Amphores
Lievelingswijnen IVV : Louis Chèze – Bouchard
Lievelingswijnen IVV: Gonzales Byass – Penfolds

Oeno galets roules de la terrasse Villafranchienne

Wanneer de vaten verouderen!
Oenophoon 3

Wijn, bron van eeuwige Jeugd …. bedankt Jack!
Oenophoon 2
Oenophoon 1
XTRASTEEL create your wine
Notie van terroir: dogma of stuiptrekking?

 Oenotour

Wijntrip aan de kust van Fitou
Nieuw festival Bottlefest combineert muziek en wijnproeverij
Mons 2015, ook Hoofdstad van de Gastronomie (en de Wijn) ?

Wine City Tour Vienna
Wien City Tour 2 : Traisental, Wagram & Carnuntum…

 

NEWS

Saint-Emilion: Nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond het klassement
Museum van Lodève en Millésimes Alsace
Bordeaux, wereld van contrasten
Van Diepenbeek over Cognac tot Bordeaux
Voetbal, chenin, Chileense wijn en de vraag van 1 miljoen…
Terra Madre Salone del Gusto 2018
Opschudding in de DOC Oltrepò Pavese
Over schroefdoppen en schuimwijnen
Corpinnat, nieuw label voor de fijnste schuimwijnen…
Giscours & Pays d’Oc
Een coöperatie zonder sulfieten en een eiland zonder…
Prijsstijgingen in Italië, likeur voor jongeren en…
Twee Franse producten waarvan de export boomt
« Knappe Combinaties » : Roussillonwijnen en kazen
Armagnac en Catalonië
Twee nieuwe AOP’s in Bourgogne
AOP Guadeloupe, IGP Oc en Vin de France van Guffens
Bubbels voor de IGP Pays d’Oc
Voor U getest: de Beaujolais Nouveau 2017
2017, het wijnjaar van extremen
“Vini, Birre, Ribelli” 25 en 26 november 2017
Wijnnieuws uit de Jura, Portugal en Groot-Brittanië

Frankrijk, Griekeland en Chile

Een terugkeer met een internationale tint
Toscane, Loire, Zuid-Afrika, Zwitserland en « Belgisch »
Laurent Perrier « La Cuvée » Brut
Een nieuwe AOC en vier nieuwe decreetontwerpen

Flavescence dorée: een onvolledig antwoord?

Oostenrijk aan de top

Wijnstreek van Bordeaux verwoest door vrieskou

Engeland, Werkgevers, Televisie en Merken …
2016 of het Oostenrijks mirakel ?
Drie nieuwe Villages in de Côtes du Rhône 

In avant-première : Côtes-du-Rhône-Villages Vaison-La-Romaine

Alvarinho, Pomerol, Chili en Bubbles !

10 uitzonderlijke topwijnen van de voorbije 35 jaar:…

Gault&Millau 2017 en wijn
Clairette-de-Die, ook in rosé
Hervekaas: reeds 20 jaar een AOP
They are giants, but we are millions
Chinon breidt uit
Oudste wijn van de wereld

Er beweegt van alles in Oostenrijk!

Riojawijnen richting een hiërarchisering?
Terra Madre Salone del Gusto 2016 is online !
De Slow Food Chefs Alliantie België wordt officieel…
Nieuwe onderverdeling van Crémants de Bourgogne
De winnaars ‘Sommelier of the Year’ zijn gekend.
Tour de France : vergissen de wijnbouwers van de Aude…

Cairanne wordt een cru!
Dood van de vader van Tignanello, Solaia en Sassicaia
Diamond Award in Amsterdam : ad Bibendum
Slow Food Planet arriveert in Brussel

«Bubble Battle of Waterloo»: Franse weerwraak
Best Of Wine Tourism 2016 …
Slow Food Lanceert het Biodiversiteit Observatorium

Javier Ausás van Vega Sicilia bij Anima Negra

Bemiddelaar Pascal Verhaeghe als voorzitter verkozen…

Wijnbouwers van Sauternes zijn ongerust en laten dat…

Seyssuel, de op voorhand verloren weddenschap …

Cheese 2015 van 18 tot 21 september in Bra
In Vino Veritas: « De waarheid zit in de wijn »
Binnenkort een ‘garantiezegel’ op alle Franse wijnflessen?
Rioja: stijging van de export in 2014
Slow Food in het Europees Parlement van Brussel
Meestal gaat News over anderen !!!
Nicolas Joly en Interloire: uiteindelijk blijft hij
Wijngaarden in het noorden van Chili getroffen door droogte
Binnenkort een « Millésime Bio » van het noorden?

SOMETHING DIFFERENT

Sappige verhalen

pline 2 1

Vins Vermeils, de geliefde wijnen van prinsen en kunstschilders
Haydn & Málaga
Toen wijntoerisme en nazisme met elkaar verbonden waren
Wanneer niet alleen het etiket opvalt
Saint-Péray bruist opnieuw

De wijnstok van de centurion
Leonard Cohen en Bonnezeaux
Wijn en geschiedenis: de Zwitserse wijn van Churchill

Pianoconcert in G majeur
Bach in time (Variations on Art & Wine)
Plinius de Oudere, wijncriticus avant la lettre
Baudelaire, wijn en sociale kritiek

Wijnkarakters 

Philippe  Blanck, een gevoelige en mediatieve reus…
Chapoutier: met de M van Michel, Mega, Meervoudig,…

Dominique Piron: de ambassadeur van Beaujolais

Yves Cuilleron: graniet met een hart van viognier
De gebroeders Courbis: weinig woorden, wel daden
François Villard, ‘eigen-aardig’ …

Vergeten Druivenrassen kotsifali

Roter veltliner heeft niets van rood
Sklava, teruggewonnen trots van de Peloponnesos
Minustellu: lang geen onbekende

In de sporen van Clev(e)ner

Het tweede leven van Nero di Troia

De terugkeer van de País

Terret gris of terret-bouret
Räuschling, een discrete Zwitser
Zelen, een oude Sloveen

Trousseau, een sleutelroman
Misket Tcherven, heer uit Bulgarije

Puur natuur!

Wijnen, crowdfunding en manifest …
Duidelijkheid voor alles !

Portret 

Wine-Not : 20 jaar wijnhandelaar, 20 jaar passie
Fantastische Franciacorta bubbels van Ca’ del Bosco
Daumas Gassac in wit : een verticale van puur geluk
20 jaar Ad Bibendum!
Oremus, de renaissance van droge furmint
Domaine Berthier
Ken Forrester, goochelaar met chenin …
Foreau forever!
Lafage: één familie, veel wijnen
Verticale van de Grandes Cuvées van l’Hortus
La Buena Vida : onze selectie
Roc des Anges: ze hebben ‘de zon toch niet van plaats…

Jean-Marc Roulot, wijnbouwer-acteur, acteur-wijnbouwer
Laurent Brusset

Grote Bourgeois
Champagne Pierre Brocard: producent met een heel eigen…
Domaine Perzinsky  –  schattenjacht op Porquerolles

Stefano Leonucci, wijnbouwer buiten appellatie, buiten…

Een rondje Klipfel
Ramiro Ibáñez, de tovenaar van Sanlúcar
Pascal Guilbaud, het andere gezicht van muscadet

Jean-Michel en Mathieu Deiss: het terroir ontvouwt…
Stéphane Batlle – Domaine de la Meunerie – Trouillas…
Mas de Marietas, nieuw domein in Roussillon

Clos Centeilles: de comeback van vergeten druivenrassen

What’s in a name ?  … What’s in the bottle !…
Een kwarteeuw Domaine Canet-Valette
La Chablisienne …

Enkele ontmoetingen in de wijnstreek van de Rhône

Clos des Calades : nieuwe wijnbouwster te ontdekken

Le Plan-Vermeersch …

Clos des Lambrays
Masterclass Ad Bibendum …
Roque, moeder & dochter
Lurton, één grote wijnfamilie
Domaine Mailly Grand Cru.
Van Guffens tot … Jean-Marie
Pierre Clavel : « Bonne Pioche » in 4 wijnjaren

Uitzonderlijke WijnbouwersTacande (7)

Vertigo in Valais : La Combe d’Enfer
Duizelingwekkend Ribeira Sacra
Tacande, op het eiland Tenerife

Sticky / Spirits / Beer

Houblonde, het eerste bier met gedynamiseerd water
Jean-Roger GROULT : de appel valt niet ver van de boom
Fermenthings : de eerste fermentatieboetiek van België
Sorgin, de gin van François Lurton
Bestemming Whisky : Licht het anker, kompas richting…
Toer de Geuze: zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017

Żubrówka bison grass Vodka …

Gin made by Guillaume Drouin ….

Armagnac Domaine de Laballe

Rum van Longueteau
Laurent Cazottes, Distillateur

Dat werkt

Nomad Wine
Coravin, een revolutionair wijnsysteem!

Mooi, efficiënt en praktisch

IVV Gastro

Leestips Comté en situation (6)

Filip Salmon schrijft Belgische wijnbijbel
Grand Larousse du Vin 2016

Wijndomein. Belgische wijnbouwers maken topwijnen in…

“Un Voyage au centre du raisin – Le Vin…

Bon vin me fait chanter ….
WINE ON TOUR ! Derenoncourt, un homme, un groupe
Vins natures : de l’utopie à la réalité
The curious eater

IVV Combinaties

Cariñena, culinair interessant
Tavel Aqueria 2016, een rosé in de winter
Verrassende duo’s en combinaties
Witte Rioja en Vacherin Mont d’Or
Berthet-Bondet, wijnen proeven in het land van Comté

Vins Doux Naturels en Kazen

Wat zullen we drinken ….. bij gerookte vis ?

Wanneer Châteauneuf-du-Pape voor Belgische kazen kiest
Say Cheese ! Comté een Terroirkaas
Oesters en Muscadet – Combinaties tussen wijn en gerecht

ARCHIEF

 

Wijnlanden en Wijnstreken. 

Grossberg_SIP_7588 1

Frankrijk

Alsace

Riesling en Sylvaner van Muré, heerlijk subtiel 
Elzas : 3 Grands Crus van dichterbij bekeken
Domaine Burckel-Jung
Twee rieslings, getekend Muré
Maison Klipfel-Lorentz
Philippe  Blanck, een gevoelige en mediatieve reus…

Een rondje Klipfel

Crémant d’Alsace viert zijn 40e verjaardag !

Jean-Michel en Mathieu Deiss: het terroir ontvouwt…

Oudste wijn van de wereld

Elzas en pinot noir

Bordeaux

Bordeaux Primeurs: waarom we dringend moeten wachten
Tijdloze Grand Cru

2017, het wijnjaar van extremen

Sweet Bordeaux

Wijnstreek van Bordeaux verwoest door vrieskou

Bordeaux jaargang 2016: totaal onverwacht!
Bordeaux crus classés 2014: verrassing … want smakelijk!
Bordeaux: een waanzinnige lente
Lurton, één grote wijnfamilie
Primeurs Bordeaux 2014 – Part 1/2/3/4/5

Bourgogne

Een nieuwe Morgon … Climat Grands Cras
Drie totaal verschillende bourgognes
Chardigny, een voet in Bourgogne en een in Beaujolais
Twee nieuwe AOP’s in Bourgogne

Climats, een nieuwe impuls voor Moulin-à-Vent ?
Voor U getest: de Beaujolais Nouveau 2017
Jean-Marc Roulot, wijnbouwer-acteur, acteur-wijnbouwer

Wanneer niet alleen het etiket opvalt

Maranges en Santenay

Een handvol rode en witte bourgognes

Verlekkerd op Beaujolais … Of de kunst om van…

Montagny, dat is wit en wit alleen!

La Chablisienne …

Patriarche 2.0.

Van Guffens tot … Jean-Marie

 Champagne

Een familiaal huis uit Champagne: Lombard
Champagne, bubbels en wijnen

Champagne Pierre Brocard: producent met een heel eigen…

Laurent Perrier « La Cuvée » Brut

Champagne Jean Arnoult
Domaine Mailly Grand Cru.

 Jura

Berthet-Bondet, wijnen proeven in het land van Comté
Trousseau, een sleutelroman
Say Cheese ! Comté een Terroirkaas

Loire

Vier mooie wijnen, getekend Bougrier
Het nieuwe reilen en zeilen van Muscadet
Terroir en Millésime Loire 2018, van Nantes naar Tours
Jasnières, droog gevinifieerd
Sancerre rosé
Domaine Berthier

Foreau forever!

Rode Sancerre
Anjou blanc binnenkort ook ‘premier cru’?
Grote Bourgeois

Pascal Guilbaud, het andere gezicht van muscadet
Chinon breidt uit

Pineau d’Aunis in roséversie

Hartendieven op het Salon van loirewijnen 2016

Crus van de Muscadet : 3 favoriete wijnen

Benchmarking IVV: Pouilly-Fumé 2014
AOP Savennières : ze zijn met z’n drieën en hebben…
Fraaie wijnen op het salon van Angers
Heerlijke momenten in Saumur-Champigny
Oesters en Muscadet – Combinaties tussen wijn en gerecht

Rhône

Saint-Joseph, appellation in beweging
Houten vat versus terracotta bij La Cabotte
Cornas, de meest zuidelijke 
Vijf primeurs van Beaucastel
Pure marsanne in de spotlights
Tavel Aqueria 2016, een rosé in de winter
Vidal-Fleury: de kracht van geduld

Hoe gaat het met Seyssuel ?
Cairanne, de Cru

Nord en LA, twee cuvées Terroirs d’Exception van Cave de Tain

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 7

Laurent Brusset

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 6

Saint-Péray bruist opnieuw

Drie nieuwe Villages in de Côtes du Rhône 

In avant-première : Côtes-du-Rhône-Villages Vaison-La-Romaine

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 5

Chapoutier: met de M van Michel, Mega, Meervoudig,..

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 4

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 3

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 2

Côtes du Rhône en het wijnlandschap, aflevering 1

Enkele ontmoetingen in de wijnstreek van de Rhône
Rhône : deel 3 van de Villages met een “Indication…
Rasteau volgens de bodem

Cairanne wordt een cru!

Wanneer Châteauneuf-du-Pape voor Belgische kazen kiest

Tavel 2014
Côtes du Rhône Villages met Aanduiding (1e deel)Rochegude (3)
De gebroeders Courbis: weinig woorden, wel daden
François Villard, ‘eigen-aardig’ …

“Sud”

Languedoc: 10 jaar terug in de tijd
Terroir en Millésime in Roussillon 2018
Provençaalse rosé uit het topgamma
Wijntrip aan de kust van Fitou
Reis door terroirs van Languedoc
Fitou: 70 jaar en nog een hele toekomst voor zich!…
Limoux, de stille witte wijnen
Vier Ott*-wijnen
Daumas Gassac in wit : een verticale van puur geluk

Wijntrip in Roussillon, deel 2

Vins Vermeils, de geliefde wijnen van prinsen en kunstschilders

Eerbetoon aan Languedoc : JL Denois & Domaine…
Alma Cersius : ‘Diegene die zich het beste aanpast,…
Wijntrip in Roussillon – eerste deel

« Knappe Combinaties » : Roussillonwijnen en kazen

Lafage: één familie, veel wijnen

Villages en Crus van de Roussillon : een smakelijke…
Verticale van de Grandes Cuvées van l’Hortus
Bubbels voor de IGP Pays d’Oc
Een Fitou voor de vrienden en een Cabardès voor de…
Roc des Anges: ze hebben ‘de zon toch niet van plaats…

Languedoc Sommières, kort en bondig

Muscats van de Languedoc, een selectie

Eindelijk erkenning voor Pic Saint-Loup!
De nieuwe ambitie van Fitou
Terroirs et Millésimes in Languedoc

Minustellu: lang geen onbekende

Les Baux-de-Provence

Domaine Perzinsky  –  schattenjacht op Porquerolles

Clairette du Languedoc : een klaardere kijk

Verbazingwekkende Vins Doux Naturels uit Roussillon

Vins Doux Naturels en Kazen

Res Fortes, wijnen van een jonge globetrotter

CRU FAUGERES in 2013 en 2014

Stéphane Batlle – Domaine de la Meunerie – Trouillas…

Mas de Marietas, nieuw domein in Roussillon

Clos Centeilles: de comeback van vergeten druivenrassen

Een kwarteeuw Domaine Canet-Valette

Enkele pareltjes van Limoux 

Roussillon terug in België!

Clos des Calades : nieuwe wijnbouwster te ontdekken

Hecht & Bannier : ode aan het Franse zuiden

Picpoul de Pinet, of de frisheid van het zuiden

100 Minervois op de proeftafel
De AOP ( Coteaux du ) Languedoc viert 30 jaar !645D3340 2
Roque, moeder & dochter
ROUGE PROVENCE of druiven van solidariteit
Bandol, de Pauillac van Provence
Pierrefeu eindelijk erkend!
Laurent Cazottes, Distillateur
Hernieuwing aan de Corsicaanse oostkust
Pierre Clavel : « Bonne Pioche » in 4 wijnjaren

“Sud Ouest”

Cahors Extra Libre, Le Cèdre of Le Château ?
Cahors : komaan, op naar het plateau!

SOUTH WEST WHITE WINE TOUR

Manseng, nobele kwaliteit van de Gascogne

Le Faîte : top, toppunt, het hoogste punt …
Armagnac Domaine de Laballe
De hoop van Cahors

Andere regio s

Jean-Roger GROULT : de appel valt niet ver van de boom
Vijf keer rood van de Savoie
De pinot noir van Gian-Battista is top!
Vertigo in Valais : La Combe d’Enfer
Zwitserse witte topwijn : Clos du Rocher

Abymes & Apremont
La Déchirée – de cuvée!
Crémants de Savoie, jaar 1

Austria

Een rosé voor het najaar
VieVinum, tweejaarlijkse afspraak met Oostenrijkse…
Roter veltliner heeft niets van rood
Oostenrijk tegenover de rest van de wereld
Oostenrijk aan de top

2016 of het Oostenrijks mirakel ?

Favoriete wijnen tijdens Vievinum 2016

Er beweegt van alles in Oostenrijk!

S van Steiermark, S van Sauvignon
Wien City Tour 2 : Traisental, Wagram & Carnuntum…
Wine City Tour Vienna

Vienne l'opéra

Espana

Cariñena, een schat in een stenen doosje
Corpinnat, nieuw label voor de fijnste schuimwijnen…
Xeres van Gutiérrez Colosía op tafel.

Wijnwandelingen in Spanje, deel 3 : Dominio de Cair

Wijnwandelingen in Spanje, deel 2 : Val de Vid &…

Wijnwandelingen in Spanje, deel 1 : Abadía Retuerta

Mendez Moya Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

Pere Ventura: meer dan alleen cava!

Ramiro Ibáñez, de tovenaar van Sanlúcar

Riojawijnen richting een hiërarchisering?

Duizelingwekkend Ribeira Sacra

Tacande, op het eiland Tenerife
Rioja: stijging van de export in 2014

Italia

Fantastische Franciacorta bubbels van Ca’ del Bosco
Anteprime Toscana 2018: onze selectie
Taurasi, een update
Opschudding in de DOC Oltrepò Pavese
Fania en Immensum: wit uit Sicilië en rood uit Puglia
Podere Forte, Super Tuscan new style

Col Fondo, per favore !

Sangiovese, si – ma di Romagna !

Trentino, waar Noord en Zuid mekaar ontmoeten

Stefano Leonucci, wijnbouwer buiten appellatie, buiten…

Anteprime Toscana 2017: Benieuwd naar 2016 maar vooral…

Sagrantino di Montefalco 2013, jongste update

Het tweede leven van Nero di Troia

Voor u getest: prosecco uit de supermarkt

Meneer en mevrouw di Manduria hebben een zoon: Primitivo

De Gallo Nero kraaide voor de 300ste keer

What’s in a name ?  … What’s in the bottle !…

Tenuta La Novella …

Heeft Sagrantino di Montefalco toekomst ?

Genieten oftewel Dolce Farnese

Cheese 2015 van 18 tot 21 september in Bra
Taurasi: een bijzondere rode wijn uit Campanië
Anteprime di Toscana 2015

Portugal6802924121_d68b33c143_b

Madera van Barbeito : de traditie afgestoft
Altano Branco & Tinto by Symington
Wat is Douro?

Europa

Oremus, de renaissance van droge furmint
Gavalas Winery, Santorini

Sklava, teruggewonnen trots van de Peloponnesos

Enkele parels van Peloponnesos

Zelen, een oude Sloveen

De onbekende wijngaard van Macedonië
Misket Tcherven, heer uit Bulgarije

Chile

Itata in Chili, wijnstreek met traditie
De terugkeer van de País

Torres Chile, onze selectie
Wijngaarden in het noorden van Chili getroffen door droogte11

Wereld

Ken Forrester, goochelaar met chenin …
Spier : engagement, duurzaamheid en empathie

Argentinië breidt zijn herkomstbenamingen uit  

Bestemming Whisky : Licht het anker, kompas richting…

Calera, uitzonderlijke Californische wijnen

Boli-vinos

Rum van Longueteau

 

07-mailly

 

 

Geef een reactie