Gault&Millau 2017 en wijn

10/11/2016 - De editie 2017 van de restaurantgids Gault&Millau werd maandagnamiddag 7 november voorgesteld aan de pers en meer dan 700 personen uit de wereld van de gastronomie.

Reeds meerdere jaren schenkt deze gele gids voor België en Luxemburg veel aandacht aan restaurants die een mooi gamma kwaliteitswijnen presenteren. Er worden rond dat onderwerp ook twee awards uitgedeeld. De eerste award ging naar Bart Lamon van Château du Mylord in Ellezelles die de prijs wegkaapte van Sommelier van het Jaar, waarmee zijn talent van het combineren van wijnen en gerechten werd onderstreept.

c2b0630e-c0c0-11e3-9fd0-3867bc2f1dde_original

De tweede award, die van Wijnkaart van het Jaar, ging naar restaurant Lemonnier in Lavaux-Sainte-Anne, voor zijn kwaliteitswijnen natuurlijk, maar ook voor de originele selectie, de presentatie en de schappelijke prijzen.

lemonnier_11_c-1d1131f46ea878669953c6fef6b7b501-activity-gallery-n

De titel van Chef van het Jaar ging naar Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare. Met zijn 33 jaar is hij de jongste Chef van het Jaar die Gault&Millau Belux ooit koos sedert het 14-jarige bestaan van de gids. Omdat ik het restaurant onlangs zelf nog bezocht, kan ik alleen maar zeggen dat dit een uitstekende keuze is. Niet alleen brengt hij een smakelijke en aantrekkelijke keuken, ook de wijnkaart is van een zeer hoog niveau.

telechargement

Tot slot wil ik graag nog een restaurant aanhalen waarvan de eigenaar een zeer groot wijnliefhebber is, en dat reeds jarenlang: D’Eugénie à Emilie in Baudour, goed voor een opmerkelijke score van 17/20. Eric Fernez staat er garant voor een van mooiste wijnselecties van het land.

eric-frenez-600

Voor meer “News”, klik hier

Bernard Arnould

bannerfb2sales

Geef een reactie